Our pass rate is high to 98.9% and the similarity percentage between our 105 200 study guide and real exam is 90% based on our seven-year educating experience. Do you want achievements in the Cisco ccna 200 105 exam in just one try? I am currently studying for the Cisco 200 105 icnd2 exam. Latest Cisco 200 105 icnd2 Test exam practice questions and answers, Try Cisco ccna 200 105 Brain Dumps First.

Q49. - (Topic 1) 

Refer to the exhibit. 

A technician has configured the FastEthernet 0/1 interface on Sw11 as an access link in VLAN 1. Based on the output from the show vlan brief command issued on Sw12, what will be the result of making this change on Sw11? 

A. Only the hosts in VLAN 1 on the two switches will be able to communicate with each other. 

B. The hosts in all VLANs on the two switches will be able to communicate with each other. 

C. Only the hosts in VLAN 10 and VLAN 15 on the two switches will be able to communicate with each other. 

D. Hosts will not be able to communicate between the two switches. 

Answer:

Explanation: 

VLANs are local to each switch's database, and VLAN information is not passed between switches without implementing VLAN Trunk Protocol (VTP). Trunks carry traffic from all VLANs to and from the switch by default but, can be configured to carry only specified VLAN traffic. Trunk links are required to pass VLAN information between switches. So Sw11 port should be trunk not access port. Additionally, there are no ports assigned to VLAN 1. 


Q50. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

C-router is to be used as a "router-on-a-stick" to route between the VLANs. All the interfaces have been properly configured and IP routing is operational. The hosts in the VLANs have been configured with the appropriate default gateway. What is true about this configuration? 

A. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router eigrp 123 C-router(config-router)# network 172.19.0.0 

B. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router ospf 1 C-router(config-router)# network 172.19.0.0 0.0.3.255 area 0 

C. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router rip C-router(config-router)# network 172.19.0.0 

D. No further routing configuration is required. 

Answer:

Explanation: 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk815/technologies_configuration_example09186a 00800949fd.shtml https://learningnetwork.cisco.com/servlet/JiveServlet/download/5669-2461/Router%20on%20a%20Stick.pdf. 


Q51. - (Topic 2) 

What OSPF command, when configured, will include all interfaces into area 0? 

A. network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0 

B. network 0.0.0.0 0.0.0.0 area 0 

C. network 255.255.255.255 0.0.0.0 area 0 

D. network all-interfaces area 0 

Answer:

Explanation: 

Example 3-1 displays OSPF with a process ID of 1 and places all interfaces configured with 

an IP address in area 0. The network command.network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0.dictates that you do not care (255.255.255.255) what the IP address is, but if an IP 

address is enabled on any interface, place it in area 0. 

Example 3-1.Configuring OSPF in a Single Area 

router ospf 1 network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0 Reference: http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=26919&seqNum=3 


Q52. - (Topic 1) 

Which three statements about RSTP are true? (Choose three.) 

A. RSTP significantly reduces topology reconverging time after a link failure. 

B. RSTP expands the STP port roles by adding the alternate and backup roles. 

C. RSTP port states are blocking, discarding, learning, or forwarding. 

D. RSTP provides a faster transition to the forwarding state on point-to-point links than STP does. 

E. RSTP also uses the STP proposal-agreement sequence. 

F. RSTP uses the same timer-based process as STP on point-to-point links. 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk621/technologies_white_paper09186a0080094cf 

a.shtml 

Convergence 

Cisco enhanced the original 802.1D specification with features such as Uplink Fast, 

Backbone Fast, and Port Fast to speed up the convergence time of a bridged network. The 

drawback is that these mechanisms are proprietary and need additional configuration. 

Alternate and Backup Port Roles 

These two port roles correspond to the blocking state of 802.1D. A blocked port is defined 

as not being the designated or root port. A blocked port receives a more useful BPDU than 

the one it sends out on its segment. 

Remember that a port absolutely needs to receive BPDUs in order to stay blocked. RSTP 

introduces these two roles for this purpose. 

Rapid Transition to Forwarding State 

Rapid transition is the most important feature introduced by 802.1w. The legacy STA 

passively waited for the network to converge before it turned a port into the forwarding 

state. The achievement of faster convergence was a matter of tuning the conservative 

default parameters (forward delay and max_age timers) and often put the stability of the 

network at stake. The new rapid STP is able to actively confirm that a port can safely 

transition to the forwarding state without having to rely on any timer configuration. There is 

now a real feedback mechanism that takes place between RSTP-compliant bridges. In order to achieve fast convergence on a port, the protocol relies upon two new variables: edge ports and link type. 


Q53. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

Which two statements are true about the loopback address that is configured on RouterB? (Choose two.) 

A. It ensures that data will be forwarded by RouterB. 

B. It provides stability for the OSPF process on RouterB. 

C. It specifies that the router ID for RouterB should be 10.0.0.1. 

D. It decreases the metric for routes that are advertised from RouterB. 

E. It indicates that RouterB should be elected the DR for the LAN. 

Answer: B,C 

Explanation: A loopback interface never comes down even if the link is broken so it provides stability for the OSPF process (for example we use that loopback interface as the router-id) - B is correct. 

The router-ID is chosen in the order below: 

The highest IP address assigned to a loopback (logical) interface. If a loopback interface is not defined, the highest IP address of all active router’s physical interfaces will be chosen. 

-The loopback interface will be chosen as the router ID of RouterB - C is correct. 


Q54. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

The network associate is configuring OSPF on the Core router. All the connections to the branches should be participating in OSPF. The link to the ISP should NOT participate in OSPF and should only be advertised as the default route. What set of commands will properly configure the Core router? 

A. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.0.0.0 0.255.255.255 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14 

B. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.13 0.0.0.242 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14 

C. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.16 0.0.0.15 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14 

D. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.32 0.0.0.31 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14 

Answer:

Explanation: 

There are two ways to inject a default route into a normal area.1. If the ASBR already has the default route in its routing table, you can advertise theexisting 0.0.0.0/0 into the OSPF domain with the default-information originate router configuration command.2. If the ASBR doesn’t have a default route, you can add the keyword always to the default-information originate command (default-information originate always).This command will advertise a default route into the OSPF domain, regardless of whether it has a route to 0.0.0.0. Another benefit of adding always keyword is that it can add stability to the internetwork. For example, if the ASBR is learning a default route from another routing domain such as RIP and this route is flapping, then without the always keyword, each time the route flaps, the ASBR will send a new Type 5 LSA into the OSPF domain causing some instability inside the OSPF domain. With the always keyword, the ASBR will advertise the default inside the OSPF domain always, In the example shown here, only choice C is correct as the wildcard mask correctly specifies the 10.10.2.16 0.0.0.15 networks, which include all IP addresses in the 10.10.2.16-10.10.2.31 range. In this question we were told that the ISP link should NOT be configured for OSPF, making choice A incorrect. http://www.cisco.com/en/US/tech/tk365/technologies_configuration_example09186a00801 ec9f0.shtml 


Q55. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

If the router Cisco returns the given output and has not had its router ID set manually, what value will OSPF use as its router ID? 

A. 192.168.1.1 

B. 172.16.1.1 

C. 1.1.1.1 

D. 2.2.2.2 

Answer:

Explanation: 

If a router-id is not configured manually in the OSPF routing process the router will automatically configure a router-id determined from the highest IP address of a logical interface (loopback interface) or the highest IP address of an active interface. If more than one loopback interfaces are configured, the router will compare the IP addresses of each of the interfaces and choose the highest IP address from the loopbacks. 


Q56. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

What information about the interfaces on the Main_Campus router is true? 

A. The LAN interfaces are configured on different subnets. 

B. Interface FastEthernet 0/0 is configured as a trunk. 

C. The Layer 2 protocol of interface Serial 0/1 is NOT operational. 

D. The router is a modular router with five FastEthernet interfaces. 

E. Interface FastEthernet 0/0 is administratively deactivated. 

Answer:

Explanation: 

Interface fa0/0 breaks into sub-interfaces and Main_Campus router is connected with switch via fa0/0 .Subinterfaces configured with different subnet masks so the same switch has multiple vlans and allows communication between these VLAN's. For routing and inter-vlan we need to configure a trunk port. So B will be the correct answer.